21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Celerová polévka

Název Množství a jednotka
celer 1/2 ks
slanina (špek) 60 g
cibule 1/2 ks
máslo 1 lžíce
studená voda 1 litr
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Nastrouháme si půlku menšího celeru.
Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu a na ni opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme lžíci másla a strouhaný celer. Vše orestujeme. Zalijeme litrem vody a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přivedeme k varu a do polévky dáme na kostky nakrájené oloupané brambory, podle chuti kari koření, nastrouhaný muškátový oříšek, masox, pepř a sůl.
Polévku vaříme až jsou brambory měkké.


 


RECEPTY

Buchtičky se šodó

Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...